Lezing: Muslimah of the 21st Century | 18-02-2017

Op 18 februari zal mufti Muhammad ibn Adam Al-Kawthari uit de UK een lezing verzorgen over “de moslima in de 21e eeuw”. De Islam heeft de vrouw een eervolle positie gegeven. In diverse profetische overleveringen lezen we dat de hemel onder de voeten van de moeder ligt, dat degene die goed zorgt voor zijn dochters en/of zussen het paradijs zal binnentreden en dat de beste man, de man is die zijn vrouw het best behandelt.

In de geschiedenis zijn er vele voorbeelden van vrouwen die van grote toegevoegde waarde waren voor de maatschappij. Zo was ons moeder Khadija een grote zakenvrouw en onze moeder Aicha een grote geleerde. Wat kunnen wij leren van hen en hoe kunnen moslimvrouwen in de 21e eeuw participeren in de maatschappij? Welke grote vrouwelijke geleerden en wetenschappers heeft onze Ummah gekend? Op zaterdag 18 februari zal dit grondig worden behandeld door niemand minder dan mufti Muhammad ibn Adam Al-Kawthari vanuit de UK.

Wil je erbij zijn? Houd dan 18 februari vrij!
Voor meer praktische informatie over de avond willen we je verwijzen naar de bijgevoegde flyer.
Voor de lezing van 17 februari dien je je aan te melden via tiny.cc/kawthari, voor deze lezing hoeft men zich niet aan te melden.

Tot dan in sha Allah!

Mufti Muhammad heeft diverse Islamitische wetenschappen gestudeerd, waaronder Koran exegese, jurisprudentie en hadith-wetenschappen. Hij is momenteel directeur en researcher van Darul Iftaa en geeft diverse cursussen en lezingen.

De link voor de lezing Blissful Marriage van 17 februari:https://www.facebook.com/events/1211786358929159/