Dit noemen zij de ‘aqida van de selef…wees waakzaam o moslim.

De salafgeleerde Salih Ibn al-‘Uthaymin zegt dat Allah ta’ala van locatie naar locatie loopt en rent, maar (!) ‘we weten niet hoe Hij loopt en rent’ en dat deze ahadith letterlijk worden genomen.

Astaghfirullah, astaghfirullah al-‘adheem

Hoe Soennitische geleerden dergelijke metaforische ahadith uitleggen hebben wij eerder behandeld, zie: https://goo.gl/4j42kk

De Ahl al-Sunnah en de Salaf al-Salih zijn gevrijwaard van hen.

Moge Allah ta’ala de Ummah beschermen van deze hashwiyya die een lager denkniveau hebben dan kleine kinderen. Wees waakzaam o moslim en laat je niet misleiden door mooie praatjes, namen en slogans.

Imām Abu’l Faraj ibn al-Jawzi al-Hanbali [rahmatullāhi ‘alayhi] zei:

”Het is werkelijk ongelofelijk! Ze hebben de structuur van een lichaam voltooid door Hem een dij, een scheen, een gezicht, twee handen, vingers, een kleine vinger, een duim, stijging en daling toe te kennen. Daarna zeggen ze: ‘ze worden opgevat naar de uiterlijke [letterlijke] betekenissen’ maar praten het goed door te zeggen: ‘maar het zijn geen ledematen. Zou iemand die geestelijk gezond is, een voorkant, een achterkant en een dij toekennen aan Allāh ta’ālā? We moeten niet eens de moeite doen om te zitten en te spreken met zulke mensen, omdat we al weten wat een dij is. Maar ze springen gelijk op en zeggen: ‘Het is geen dij en de achterkant is geen achterkant.’ Niemand dient een enige vorm van een intellectueel gesprek te houden met zulke mensen, daar zij enkel jouw intellect zullen beledigen en met je praten als kinderen.’’ {Imām Ibn al-Jawzi al-Hanbali, gest. 597 AH; Daf’ Shubhah at-Tashbih p.44-45}

سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ (180) وَسَلَامٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ (181) وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (182)